Pas på disse symptomer på stress

Hvad er stress symptomer?

Stresssymptomer er din krops signaler til dig om, at der er noget der ikke er som det skal være. Symptomer på stress er noget alle bør tage alvorligt. Stress er hurtigt blevet en folkesygdom og det er noget som kan ramme os alle.

Stress opstår i relationen blandt mennesker. Stress kan aldrig opstå alene. Stress opstår når du gang på gang har overhørt dine egne advarselssignaler og kæmper videre, selvom du egentlig godt kan mærke, at noget ikke er som det burde være.
Hvis du har været stresset over længere tid vil du til sidst have meget svært ved, at mærke dig selv og dine grænser. Du bruger dig selv “for hårdt” og ender med, at bruge mere energi end du har at give, hvilket resulterer i større og større underskud på energikontoen.

 

Hør om stresscoachingforløbet samt min egen stresshistorie

Hvordan kan dine stress symptomer se ud?

Oplever du 2 eller flere af disse nedenstående stress symptomer, så er du højst sandsynligt stresset eller du er på vej til at få stress.

 • Du ligger søvnløs og vågner flere gange om natten?
 • Du føler dig ofte trist, træt og udmattet.
 • Du har svært ved, at “overskue” din familie eller din dag.
 • Du oplever konstant uro i kroppen og kan ikke slappe af.
 • Du har tankemylder.
 • Du har svært ved, at rumme mange mennesker, selvom du tidligere har nydt at være social.
 • Du har svært ved at holde koncentrationen.
 • Du er pludselig begyndt at blive glemsom.
 • Du har svært ved, at være nærværende i samtaler.
 • Du græder over selv de mindste ting.
 • Du har svært ved, at genkende dig selv og dine reaktioner.
 • Du føler dig konstant utilstrækkelig – både derhjemme og på dit arbejde.
 • Du oplever fysiske stresssymptomer som hovedpine, mavepine, åndedrætsbesvær, hjertebanken eller andre smerter og ubehag som du ikke før har haft.

 

Har jeg stress?

Hvis du oplever 2 eller flere af ovenstående stress symptomer, så har du højst sandsynligt stress eller du er i risikozonen for, at få stress. Og her kan det være meget svært selv at se, hvad du skal selv skal gøre i din situation for, at få det bedre.

Når du får symptomer på stress kan du have en følelse, at der er noget galt med dig og du begynder måske, at have tanker som “jeg må bare tage mig sammen!” eller “det må være mig, der er noget galt med mig!”.

Stress handler ikke om at at du skal tage dig sammen!

Et andet tegn på stress er også, at du føler dig utilstrækkelig og svag. Og oveni det føler du måske skyld og skam over ikke, at kunne slå til og ikke være stærk nok.
Men det er ikke dig der er noget galt med. Og derfor er løsningen heller ikke “at du skal tage dig sammen”. Du kan ikke “tage dig sammen” og på den måde slippe af med din stress. Det hjælper ikke at bide tænderne sammen og holde ud til weekenden eller til næste ferie.

Tværtimod!

Du skal tage dine tegn på stress alvorligt. Og du behøver ikke klare det hele alene. Du har brug for hjælp mod stress. For jo længere du venter – jo værre bliver din stress!

slip af med stress

Hvordan behandler man stress?

Jeg har skabt en effektiv metode til stresshåndtering, som består af 5 overordnede trin.

Disse stresshåndterings øvelser er:

 1. Sænk dine fysiske stresssymptomer og skab balance
  Når du er stresset er din krop fyldt med stresshormonet Kortisol, hvilket sætter din krop i en slags alarmberedskab og overlevelsestilstand. Din fysiske tilstand har en direkte påvirkning på din sindstilstand. Derfor har du, på dette stadie af din stress, brug for, at få reduceret dine fysiske stress symptomer, så du kan få din krop tilbage i ro og balance.
 2. Genskab evnen til, at mærke og forstå din krops signaler
  Når du er stresset, har du igennem noget tid overhørt din krops signaler og du ender med, at få afbrudt kontakten til kroppen og dig selv. Det betyder. at du ikke længere kan mærke, hvornår noget er skidt for dig. Vi arbejder derfor med, at genskabe kontakten til kroppen, så du forstår signalerne og kan reagere på dem.
 3. Sæt dine nye grænser og genfind overskuddet
  Når du oplever tegn på stress, så betyder det, at dine grænser er blevet overskredet gentagne gange. Når du ikke sætter tydelige grænser, eller ikke kan mærke hvor dine grænser går, så vil de blive overtrådt. Og hver gang de overtrædes, bruger du mere energi end du har og skaber derved underskud. Derfor skal du rykke dine grænser for, hvor meget du vil tillade dig selv, at blive udsat for. På den måde vil du genskabe dit overskud samt forebygge stress fremover.
 4. Sænk din mentale stress, så du kan finde ro og glæde
  Det meste af din stress opstår i dine tanker. Tankerne påvirker følelserne og følelserne påvirker kroppen. Derfor er en vigtig del af stresshåndtering, at vi arbejder med dine tanker og tankemønstre. Jeg giver dig konkrete værktøjer og øvelser til stresshåndtering, som du kan bruge til at ændre dine tankemønstre fra tanker der skaber stress, til tanker der skaber ro og glæde.
 5. Skab et liv der passer til dig og dine værdier
  Det er et stærkt behov hos os menneske, at leve i overensstemmelse med vores identitet og handle efter vores værdier. De værdier du har levet efter (bevidst eller ubevidst), har været med til, at give dig stress. For at forebygge stress er det derfor vigtigt, at du får arbejdet med dine værdier samt prioriteringen af disse. Derfor laver vi en Værdiafklaring, hvor vi får klarlagt dine værdier og får lagt en plan i forhold til, hvad der konkret skal til for, at du kan skabe og fastholde et liv, der passer til dig og dine behov.

 

 

Stresscoaching

Et stresscoaching forløb er for dig, der oplever stress symptomer eller som allerede er sygemeldt med stress.
Stresscoaching forløbets primære formål er, at give dig de redskaber der skal til for, at du kan sænke din stress her og nu samt, at du lærer hvordan du fremover undgår stress, så du forbliver fri for stress for altid!

Jeg har skabt et unikt stresscoaching forløb, som består af 6 1:1 sessioner og 8 onlinemoduler. På onlinemodulerne får du blandt andet vigtig viden om stress, arbejds ark og adgang til effektive stressreducerende redskaber på lydfiler og videoer. Min erfaring siger mig, at kombinationen af netop 1:1 sessioner og onlinemodulerne forstærker effekten af hinanden og hjælper dig med at blive stressfri og vigtigst af alt – forblive stressfri!

Sessionerne foregår ved personligt fremmøde eller online via Skype/Facetime.

Behandling af stress

Hvordan foregår et stresscoaching forløb?

I et stress coaching forløb hos mig bruger jeg de 5 trin i stresshåndterings metoden. Der er dog ingen stressramte der er ens! Derfor er metodens 5 trin meget fleksible og jeg tilpasser altid min stresscoaching specifikt til dig og dine behov.

Første session:
Jeg afklarer sammen med dig din situation og jeg fortæller dig, hvad du kan forvente af stress coaching forløbet. Du får også allerede her det første redskab til håndtering af stress med hjem, så du kan starte med det samme med forebyggelse af stress.

Efterfølgende sessioner:
Det primære fokus vil være på, at stress behandle din krop, Du får blandt andet øvelser til håndtering af stress, så dine fysiske stress symptomer bliver reduceret. Du får støtte til at skabe struktur i hverdagen, så du genfinder roen. Du får vejledning i hvordan du bedrer din nattesøvn. Du får rådgivning i kommunikationen med familien, arbejdsgiveren og jobcentret, så du ikke bliver yderligere stresset. Og du får konkrete øvelser til stresshåndtering, bla. håndteringen af negative tanker og følelser, så du kan forebygge stress.

Når dine stresssymptomer er mindsket væsentligt begynder vi, at arbejde med:
De underliggende årsager til, at du har fået stress. Der kan være områder (private eller arbejdsrelaterede) der skal forandres eller blot justeres på for, at du forbliver fri for stress fremover.
Vi arbejder med hvordan du holder fast dine nye stressreducerende vaner og grænser.
Vi taler også om, hvordan du kan komme tilbage i arbejde på en for dig god måde. F.eks. hvornår du er klar til at genoptage dit arbejde, hvor mange timer du skal starte og om der er særlige behov eller hensyn som arbejdspladsen skal tage, eller om du overhovedet skal tilbage til samme job.
Måske længes efter nye udfordringer rent arbejdsmæssigt og så går vi i dybden med, at finde frem til hvad du så skal.

 

Investeringen i dig selv

Investeringen i et stresscoaching forløb hos mig vil kunne forandre dit liv – for altid! Gennem forløbet giver jeg dig værktøjer, som hjælper dig til, at kunne skabe et liv dig passer til dig, dine værdier og dine behov. Jeg motiverer og støtter dig, skridt for skridt ud af din stress og hen imod et liv, som giver dig glæde og overskud. Et liv hvor du kan mærke dig selv og mærke hvad der er det rigtige for dig.

 

Hvad koster en stresscoach?

Denne investering kan forandre dit liv på en måde, så du står tilbage og er taknemmelig for at du gik ned med stress! For du vil lære utroligt meget om dig selv, som vil gavne dig resten af livet.

Igennem forløbet giver jeg dig de redskaber du har brug for til, så du kan skabe et liv dig passer til dig og dine behov.

Jeg støtter og motiverer dig ud af din stresstilstand og på vejen mod et liv, som giver dig glæde og overskud.

 

Stresscoaching forløb: 7.800 kr.
Forløbet består af 6 sessioner á 60 min. samt 8 online moduler

Du har mulighed for at betale forløbet i 3 rater à 2.600 kr.

Første rate betales ved tilmelding og de resterende 2 rater betales med 30 dages mellemrum.

Prisen for private er inklusiv moms.

Sessionerne foregår enten over telefon, over Skype, Facetime eller i mit kontor i Kastrup.

For at købe forløbet, klik på linket herunder eller på knappen:

>> Bliv stressfri nu og for altid! Klik her! <<

Bliv stressfri knap

 

 

 

 

Kan min arbejdsplads betale for behandling af stress?

Ja din arbejdsgiver kan godt betale for behandling af stress for dig gennem et forløb hos mig. Du skal blot kontakte din arbejdsgiver og forhøre dig om muligheden for, at de betaler stressbehandlingen for dig.

Pris for erhverv, 6 sessioner samt 8 online moduler: 7.800 kr. eksklusiv moms.

Hvis din arbejdsgiver vil betale for stresscoaching forløbet, så bed dem sende mig en mail, så ordner jeg betalingen med dem.