19/01/2017

Pas på disse symptomer på stress

Hvad er stress symptomer?

Stresssymptomer er din krops signaler til dig om, at der er noget der ikke er som det skal være. Symptomer på stress er noget alle bør tage alvorligt. Stress er hurtigt blevet en folkesygdom og det er noget som kan ramme os alle.

Stress opstår i relationen blandt mennesker. Stress kan aldrig opstå alene. Stress opstår når du gang på gang har overhørt dine egne advarselssignaler og kæmper videre, selvom du egentlig godt kan mærke, at noget ikke er som det burde være.
Hvis du har været stresset over længere tid vil du til sidst have meget svært ved, at mærke dig selv og dine grænser. Du bruger dig selv “for hårdt” og ender med, at bruge mere energi end du har at give, hvilket resulterer i større og større underskud på energikontoen.

Hør om stresscoachingforløbet

Hvordan kan dine stress symptomer se ud?

Oplever du 2 eller flere af disse nedenstående stress symptomer, så er du højst sandsynligt stresset eller du er på vej til at få stress.

 • Du ligger søvnløs og vågner flere gange om natten?
 • Du føler dig ofte trist, træt og udmattet.
 • Du har svært ved, at “overskue” din familie eller din dag.
 • Du oplever konstant uro i kroppen og kan ikke slappe af.
 • Du har tankemylder.
 • Du har svært ved, at rumme mange mennesker, selvom du tidligere har nydt at være social.
 • Du har svært ved at holde koncentrationen.
 • Du er pludselig begyndt at blive glemsom.
 • Du har svært ved, at være nærværende i samtaler.
 • Du græder over selv de mindste ting.
 • Du har svært ved, at genkende dig selv og dine reaktioner.
 • Du føler dig konstant utilstrækkelig – både derhjemme og på dit arbejde.
 • Du oplever fysiske stresssymptomer som hovedpine, mavepine, åndedrætsbesvær, hjertebanken eller andre smerter og ubehag som du ikke før har haft.

Har jeg stress?

Hvis du oplever 2 eller flere af ovenstående stress symptomer, så har du højst sandsynligt stress eller du er i risikozonen for, at få stress. Og her kan det være meget svært selv at se, hvad du skal selv skal gøre i din situation for, at få det bedre.

Når du får symptomer på stress kan du have en følelse, at der er noget galt med dig og du begynder måske, at have tanker som “jeg må bare tage mig sammen!” eller “det må være mig, der er noget galt med mig!”.

Stress handler ikke om at at du skal tage dig sammen!

Et andet tegn på stress er også, at du føler dig utilstrækkelig og svag. Og oveni det føler du måske skyld og skam over ikke, at kunne slå til og ikke være stærk nok.
Men det er ikke dig der er noget galt med. Og derfor er løsningen heller ikke “at du skal tage dig sammen”. Du kan ikke “tage dig sammen” og på den måde slippe af med din stress. Det hjælper ikke at bide tænderne sammen og holde ud til weekenden eller til næste ferie.

Tværtimod!

Du skal tage dine tegn på stress alvorligt. Og du behøver ikke klare det hele alene. Du har brug for hjælp mod stress. For jo længere du venter – jo værre bliver din stress!

Hvordan behandler man stress?

Jeg har skabt en effektiv metode til stresshåndtering, som består af 5 overordnede trin.

Disse stresshåndterings øvelser er:

 1. Sænk dine fysiske stresssymptomer og skab balance
  Når du er stresset er din krop fyldt med stresshormonet Kortisol, hvilket sætter din krop i en slags alarmberedskab og overlevelsestilstand. Din fysiske tilstand har en direkte påvirkning på din sindstilstand. Derfor har du, på dette stadie af din stress, brug for, at få reduceret dine fysiske stress symptomer, så du kan få din krop tilbage i ro og balance.
 2. Genskab evnen til, at mærke og forstå din krops signaler
  Når du er stresset, har du igennem noget tid overhørt din krops signaler og du ender med, at få afbrudt kontakten til kroppen og dig selv. Det betyder. at du ikke længere kan mærke, hvornår noget er skidt for dig. Vi arbejder derfor med, at genskabe kontakten til kroppen, så du forstår signalerne og kan reagere på dem.
 3. Sæt dine nye grænser og genfind overskuddet
  Når du oplever tegn på stress, så betyder det, at dine grænser er blevet overskredet gentagne gange. Når du ikke sætter tydelige grænser, eller ikke kan mærke hvor dine grænser går, så vil de blive overtrådt. Og hver gang de overtrædes, bruger du mere energi end du har og skaber derved underskud. Derfor skal du rykke dine grænser for, hvor meget du vil tillade dig selv, at blive udsat for. På den måde vil du genskabe dit overskud samt forebygge stress fremover.
 4. Sænk din mentale stress, så du kan finde ro og glæde
  Det meste af din stress opstår i dine tanker. Tankerne påvirker følelserne og følelserne påvirker kroppen. Derfor er en vigtig del af stresshåndtering, at vi arbejder med dine tanker og tankemønstre. Jeg giver dig konkrete værktøjer og øvelser til stresshåndtering, som du kan bruge til at ændre dine tankemønstre fra tanker der skaber stress, til tanker der skaber ro og glæde.
 5. Skab et liv der passer til dig og dine værdier
  Det er et stærkt behov hos os menneske, at leve i overensstemmelse med vores identitet og handle efter vores værdier. De værdier du har levet efter (bevidst eller ubevidst), har været med til, at give dig stress. For at forebygge stress er det derfor vigtigt, at du får arbejdet med dine værdier samt prioriteringen af disse. Derfor laver vi en Værdiafklaring, hvor vi får klarlagt dine værdier og får lagt en plan i forhold til, hvad der konkret skal til for, at du kan skabe og fastholde et liv, der passer til dig og dine behov.

Stresscoaching

Et stresscoaching forløb er for dig, der oplever stress symptomer eller som allerede er sygemeldt med stress.
Stresscoaching forløbets primære formål er, at give dig de redskaber der skal til for, at du kan sænke din stress her og nu samt, at du lærer hvordan du fremover undgår stress, så du forbliver fri for stress for altid!

Jeg bruger en kombination af 1:1 sessioner samt 7 online moduler på Online forløbet Dit Indre Kompas. Via Online modulerne får du mulighed for at finde ind til “dit indre kompas”, som vil gøre det meget lettere at finde ud af hvorfor du endte med stress samt hvordan du undgår det fremover.

Det er min erfaring at kombinationen af 1:1 sessioner og online modulerne forstærker effekten af hinanden og hjælper dig med at blive stressfri og forblive stressfri!

Hvordan foregår et stresscoaching forløb?

I et stress coaching forløb hos mig bruger jeg de 5 trin i stresshåndterings metoden. Der er dog ingen stressramte der er ens! Derfor er metodens 5 trin meget fleksible og jeg tilpasser altid min stresscoaching specifikt til dig og dine behov.

Første session:
Jeg afklarer sammen med dig din situation og jeg fortæller dig, hvad du kan forvente af stress coaching forløbet. Du får også allerede her det første redskab til håndtering af stress med hjem, så du kan starte med det samme med forebyggelse af stress.

Efterfølgende sessioner:
Det primære fokus vil være på, at stress behandle din krop, Du får blandt andet øvelser til håndtering af stress, så dine fysiske stress symptomer bliver reduceret. Du får støtte til at skabe struktur i hverdagen, så du genfinder roen. Du får vejledning i hvordan du bedrer din nattesøvn. Du får rådgivning i kommunikationen med familien, arbejdsgiveren og jobcentret, så du ikke bliver yderligere stresset. Og du får konkrete øvelser til stresshåndtering, bla. håndteringen af negative tanker og følelser, så du kan forebygge stress.

Når dine stresssymptomer er mindsket væsentligt begynder vi, at arbejde med:
De underliggende årsager til, at du har fået stress. Der kan være områder (private eller arbejdsrelaterede) der skal forandres eller blot justeres på for, at du forbliver fri for stress fremover.
Vi arbejder med hvordan du holder fast dine nye stressreducerende vaner og grænser.
Vi taler også om, hvordan du kan komme tilbage i arbejde på en for dig god måde. F.eks. hvornår du er klar til at genoptage dit arbejde, hvor mange timer du skal starte og om der er særlige behov eller hensyn som arbejdspladsen skal tage, eller om du overhovedet skal tilbage til samme job.
Måske længes efter nye udfordringer rent arbejdsmæssigt og så går vi i dybden med, at finde frem til hvad du så skal.

Lisa skrev til mig efter forløbet

“Da jeg satte mig overfor Karina første gang, var jeg en knækket person, både fysisk og psykisk. At jeg for anden gang i mit liv, skulle sygemelde mig med stress var et kæmpe nederlag for mig. Mødet med Karina gjorde underværker for mig. De opgaver hun gav mig og de spørgsmål hun stillede mig, fik mig langsomt på rette spor igen. Jeg havde svært ved, at mærke mig selv og det er var en af de større udfordringer for mig. En anden ting var, at jeg havde mistet mig selv så meget, at jeg ikke kunne sige hvad der gjorde mig glad. Med Karina’s hjælp har jeg fundet mig selv igen og er begyndt, at leve mit liv igen. Karina får 5 stjerner ud af 5! Jeg vil ikke tøve et eneste sekund med at bruge hende igen” Lisa Mogensen

Investeringen i dig selv

Investeringen i et stresscoaching forløb hos mig vil kunne forandre dit liv – for altid! Gennem forløbet giver jeg dig værktøjer, som hjælper dig til, at kunne skabe et liv dig passer til dig, dine værdier og dine behov. Jeg motiverer og støtter dig, skridt for skridt ud af din stress og hen imod et liv, som giver dig glæde og overskud. Et liv hvor du kan mærke dig selv og mærke hvad der er det rigtige for dig.

Stresscoaching

Denne investering kan forandre dit liv på en måde, så du står tilbage og er taknemmelig for at du gik ned med stress!

For du vil lære utroligt meget om dig selv, som vil gavne dig resten af livet.

Igennem forløbet giver jeg dig de redskaber du har brug for til, så du kan skabe et liv dig passer til dig og dine behov.

Jeg støtter og motiverer dig ud af din stresstilstand og på vejen mod et liv, som giver dig glæde og overskud.

Hvad koster en stresscoach?

Online forløbet Dit Indre Kompas samt 5 personlige sessioner á 60 min koster 4.995 kr.

Du kan overføre på MobilePay 14917 og sende mig en mail på karina@powerinside.dk – så kontakter jeg dig med adgang og information om forløbet og vi aftaler hvornår første session afholdes.

Få betalt dit stressforløb gennem din sundhedsforsikring

Hvis du har en sundhedsforsikring gennem Primacare eller PFA, så kan du måske få betalt dit stressforløb da jeg samarbejder med dem gennem Stressambassadøren (www.stressamb.dk). Du skal selv kontakte din sundhedsforsikring og få stressforløbet tildelt gennem dem og du kan så bede om mig som behandler.

VIGTIGT – Tjek din SPAM-mappe!

Hvis du skriver en mail til mig, så svarer jeg ALTID indenfor 2 dage. Dvs. at hvis du ikke modtager en mail tilbage fra mig, så er den røget i din SPAM-mappe, Opdateringer eller evt. andre mapper i din mailboks.

Du kan bruge kontaktformularen herunder eller du kan ringe til mig på 36 20 22 50.

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Dit telefonnummer (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked

  Call Now Button