Angst behandling

Angst terapi

Følelsesmæssige symptomer på angst

Symptomerne på angst er meget forskellige fra person til person, men nogle af de typiske symptomer kan være:

 • Mange negative tanker
 • Overvejende negative og ubehagelige følelser
 • Følelsesmæssig overbelastning
 • Mindreværd eller lavt selvværd
 • En følelse af utilstrækkelighed
 • Nervøsitet
 • Angst for om andre kan se at man har angst
 • Skyld
 • Skam
 • Ensomhed
 • En følelse af at være forkert

Fysiske symptomer på angst

 • Hjertebanken
 • Forhøjet puls
 • Svede i hænderne eller andre steder
 • Rystelse
 • Klump i halsen
 • Svært ved at trække vejret
 • Forskellige former for ubehag i maven

Behandling af angst uden medicin

Behandling af angst med medicin er ren symptombehandling! Det vil sige, at medicinen i bedste fald letter nogle af angstsymptomerne, fordi den gør dig følelsesløs, sådan at du ikke mærker ubehaget fra angstsymptomerne. Men medicinen fjerner ikke det bagvedliggende problem og derfor fjerner den heller ikke angsten. (Husk at justering af medicin altid skal foregå i samarbejde med din læge.)

Hvis du ønsker at slippe din angst, er du nødt til at arbejde med den dybereliggende årsag, og det kan du blandt andet gøre blidt og uden bivirkninger med tankefeltterapi.

Tankefeltterapi er den hurtigst virkende terapi mod lidelser som f.eks. angst, stress, depressioner og andre negative følelser. Der er dokumenteret effekt af tankefeltterapi mod angst, hvor 90% af de behandlede er frie for angst efter 6 sessioner og der er INGEN bivirkninger! Hvor lang tid du har haft angst påvirker ikke behandlingens udfald.

Behandling af angst med tankefeltterapi

Da angst primært består af negative følelser og negative tanker, er tankefeltterapi en super effektiv terapiform til lige netop angst. Via tankefeltterapi indstiller vi sammen dine tanker på ubehaget, mens jeg banker blidt på meridianbanerne. Derved sker der en nulstilling af de elektriske impulser der sender beskeder til din hjerne om at der er fare på færde. I praksis betyder det, at det der før fremprovokerede din angst og de negative følelser ikke længere vækker ubehag – hverken fysisk eller mentalt!

Indenfor METAsundhed siger man at angst opstår når der er 2 aktive chok/traumer i gang på samme tid. Det ene traume handler om magtesløshed/hjælpeløshed og det andet traume handler om en fare som kommer imod en. Forløses blot det ene af disse chok/traumer er angsten væk!

Hvad koster behandling af angst?

Slip af med din angst og andet følelsesmæssig ubehag, kontakt mig så vi kan sammensætte et forløb som passer til dig.

Jeg er uddannet hos Mygind Institute og jeg er certificeret Tankefeltterapeut, certificeret traumeterapeut og og har en 4-årig uddannelse bag mig ift. at forløse alle former for ubehagelige følelser.

Derudover er jeg Reg. Psykoterapeut og medlem af FaDP.

Hvad er angst?

Angst består kort fortalt af forskellige negative følelser, negative tanker og ubehagelige fysiske symptomer, som tilsammen udgør angsten. Når man udvikler angst, sker det på baggrund af noget andet, f.eks. en stor følelsesmæssig overbelastning. Problemet er altså ikke angsten i sig selv (i hvert fald ikke til at starte med!), men derimod det der ligger bagved angsten. Dog udvikler rigtig mange der lider af angst også angst for angsten, fordi symptomerne kan være så voldsomme og skræmmende.

Angst er ikke helt det samme som frygt, selvom det nogle gange kan være svært at kende forskel.

Frygt er en naturlig reaktion på en fare. Frygt er et gammelt instinkt, som er nødvendig for at kunne overleve og frygt er modsat angst en forbigående følelse.

Angst er når du er bange for noget, du i princippet ikke burde være bange for.

Angst er en tilbagevendende følelse af frygt, som ender med at fylde så meget, at den forhindrer dig i at gøre de ting, du gerne vil. Der er altså tale om reel angst, som bør behandles, når angsten fylder så meget, at den ødelægger din livskvalitet!

Tankefeltterapi er en meget effektiv måde at behandle angst på og det virker godt på de fleste former for angst.

Jeg er uddannet hos Lars Mygind i Psykoterapi, Tankefeltterapi og Traumeterapi og  har derfor en 4-årig dybdegående uddannelse bag mig ift., at forløse angst, traumer og andet følelsesmæssigt ubehag.

Angst for angsten

Langt de fleste som har angst oplever også det man kalder “Angsten for angsten”. Det er den angst du oplever op til en begivenhed, som du ved af erfaring plejer at udløse et angstanfald.

Hvis du f.eks. har flyskræk, så vil du i en periode op til en forestående flyrejse mærke nervøsiteten, bekymrende tanker eller endda fysiske angstsymptomer som hjertebanken, knude i maven osv. Eller hvis du har eksamensangst, så vil du hver gang du tænker på en forestående eksamen mærke angstsymptomerne.

Angsten for angsten er altså frygten for at opleve angsten i en fremtidig situation. Faktisk ender det ofte med at det er angsten for angsten som fylder mest, fordi man har den i meget længere tid end selve angsten. Nogle mennesker der er hårdt ramt af angst, ender med at opleve angst for angsten i de fleste vågne timer af døgnet, hvilket er utroligt ødelæggende for deres liv!

Derfor er “angsten for angsten” noget jeg har stort fokus på, når jeg behandler folk med angst med tankefeltterapi.

Former for angst

Der findes mange forskellige former for angst. Herunder har jeg blot nævnt at par af de mest kendte angstformer:

 • Generaliseret angst
 • Panikangst
 • Præstationsangst
 • Eksamensangst
 • Socialangst
 • Dødsangst
 • Stress & angst
 • Børn med angst
 • Angst for angsten
 • Flyskræk
 • Højdeskræk
 • Tandlægeskræk
 • Fobier (alle slags) PTSD

Mette F. om angstbehandlingen:

“Jeg stødte på Karina da jeg efter 3 år med angst endnu engang søgte efter en ny behandling. Jeg havde prøvet kognitiv terapi, meditation og diverse online angstforløb, men intet formåede at fjerne den dybe angst for angsten jeg bar rundt på. Jeg var nået et punkt hvor jeg var så bange for angsten at jeg ikke kunne være alene, og intet jeg foretog mig føltes trygt. Jeg har forsøgt tankefeltterapi tidligere, men uden den store effekt, og jeg var derfor meget opgivende og modløs da jeg opsøgte Karina. Allerede under første session følte jeg mig forstået og tryg på en måde jeg ikke tidligere havde prøvet, og Karina er enormt dygtig til nænsomt at arbejde med problemet og forløse dybe underbevidste mekanismer og traumer. Det kan være meget overvældende at skulle til at grave ned i gamle minder og erindringer, men Karina formår at hjælpe kroppen i ro undervejs, så det aldrig bliver skræmmende, og hver gang jeg går derfra har vi forløst endnu et lag af angsten. Karina har desuden lært mig teknikken til selv at regulere mit nervesystem ved at tappe blidt på forskellige punkter på kroppen, så jeg ikke længere er hjælpeløs når angsten dukker op.

Jeg er nu så meget i bedring at jeg kan nyde at være alene igen, og selv når der opstår angstfulde tanker udløser det ikke kraftige fysiske symptomer længere, hvilket har resulteret i at jeg turde rejse igen for første gang i 3 år! Jeg er meget taknemmelig for at have fundet vej til Karina og anbefaler alle der kæmper med angst at opsøge hende. “

Book en gratis samtale

Book en gratis telefonisk samtale og hør hvordan jeg kan hjælpe dig. Skriv gerne dato og tidspunkt der passer dig bedst. Din henvendelse behandles selvfølgelig 100% fortrolig.

  Karina Nissen

  Jeg Tilbyder

  Hej, jeg hedder Karina Nissen

  Jeg er uddannet og Registreret Psykoterapeut, Parterapeut & Coach med over 10 års erfaring og mere end 2000 sessioner bag mig.
  Jeg tilbyder omsorgsfuld og nærværende psykoterapi til enkeltpersoner, par og unge.
  Hos mig vil du blive mødt præcis som du er. Gennem vores samtaler vil du opleve, at få hjælp til at bearbejde svære følelser og få konkrete værktøjer til at bryde fastlåste handlemønstre.
  Forløbet skræddersyes altid efter dine behov og ønsker. Jeg benytter både tankefeltterapi, psykoterapi & coaching (hver for sig eller i kombination), så du får præcis den hjælp som du har brug for.

  Psykoterapeut Karina Nissen!

  Birgitte Gade

  Efter at have prøvet flere forskellige forløb både online og 1:1 og stadig ikke fået en hjælp jeg søgte, opsøgte jeg Karina og allerede efter ganske få sessioner var min situation helt anderledes. Karina hjalp mig utrolig meget med at brudt den modstand jeg havde – både gennem coaching og ikke mindst også gennem tankefelts terapien. Det har simpelthen været den bedste hjælp jeg nogensinde har fået – Kæmpe anbefaling herfra.

  Efter at have prøvet flere forskellige forløb både online og 1:1 og stadig ikke fået en hjælp jeg søgte, opsøgte jeg Karina og allerede efter ganske få sessioner var min situation helt anderledes. Karina hjalp mig utrolig meget med at brudt den modstand jeg havde – både gennem coaching og ikke mindst også gennem tankefelts terapien. Det har simpelthen været den bedste hjælp jeg nogensinde har fået – Kæmpe anbefaling herfra.

  Birgitte Gade, Karina hjalp mig utrolig meget!

  Birgitte Gade, Karina hjalp mig utrolig meget!

  Mette F. om angstbehandlingen:

  “Jeg stødte på Karina da jeg efter 3 år med angst endnu engang søgte efter en ny behandling. Jeg havde prøvet kognitiv terapi, meditation og diverse online angstforløb, men intet formåede at fjerne den dybe angst for angsten jeg bar rundt på. Jeg var nået et punkt hvor jeg var så bange for angsten at jeg ikke kunne være alene, og intet jeg foretog mig føltes trygt. Jeg har forsøgt tankefeltterapi tidligere, men uden den store effekt, og jeg var derfor meget opgivende og modløs da jeg opsøgte Karina. Allerede under første session følte jeg mig forstået og tryg på en måde jeg ikke tidligere havde prøvet, og Karina er enormt dygtig til nænsomt at arbejde med problemet og forløse dybe underbevidste mekanismer og traumer. Det kan være meget overvældende at skulle til at grave ned i gamle minder og erindringer, men Karina formår at hjælpe kroppen i ro undervejs, så det aldrig bliver skræmmende, og hver gang jeg går derfra har vi forløst endnu et lag af angsten. Karina har desuden lært mig teknikken til selv at regulere mit nervesystem ved at tappe blidt på forskellige punkter på kroppen, så jeg ikke længere er hjælpeløs når angsten dukker op.

  Jeg er nu så meget i bedring at jeg kan nyde at være alene igen, og selv når der opstår angstfulde tanker udløser det ikke kraftige fysiske symptomer længere, hvilket har resulteret i at jeg turde rejse igen for første gang i 3 år! Jeg er meget taknemmelig for at have fundet vej til Karina og anbefaler alle der kæmper med angst at opsøge hende. “

  Jeg er meget taknemmelig for at have fundet vej til Karina

  “Jeg har længe villet skrive til dig for det har du så meget fortjent. Du har hjulpet mig helt utroligt godt på vej i en hård tid. Jeg har fået rigtig meget ud af dine sessions og det er jeg vildt taknemmelig for. Jeg har sluppet stressen er kommet så meget videre med min karriere – og det var jo præcis det jeg opsøgte dig for. Tusinde tak for det. Jeg vil til enhver tid varmt anbefale dig til andre.”

  Malene M

  Malene M