Stress behandling

Stress behandling

Stress forløbet er til dig der genkender mindst to af disse udsagn:

🔵Du ligger søvnløs og vågner flere gange om natten?

🔵Du føler dig ofte trist, træt og udmattet.

🔵Du har svært ved, at “overskue” din familie eller din dag.

🔵Du oplever konstant uro i kroppen og kan ikke slappe af.

🔵Du har tankemylder.

🔵Du har svært ved, at rumme mange mennesker, selvom du tidligere har nydt at være social.

🔵Du har svært ved at holde koncentrationen.

🔵Du er pludselig begyndt at blive glemsom.

🔵Du har svært ved, at være nærværende i samtaler.

🔵Du græder over selv de mindste ting.

🔵Du har svært ved, at genkende dig selv og dine reaktioner.

🔵Du føler dig konstant utilstrækkelig – både derhjemme og på dit arbejde.

🔵Du oplever fysiske stresssymptomer som hovedpine, mavepine, åndedrætsbesvær, hjertebanken eller andre smerter og ubehag som du ikke før har haft.

Få betalt dit forløb

Vidste du, at du kan få betalt et stressbehandlingsforløb gennem PFA Helbredssikring eller PrimaCare?

Jeg tilbyder både stressbehandling til dig som henvender dig privat til mig, men også til dig som har en sundhedssikring hos PFA eller PrimaCare (Dansk Sundhedssikring).

Har du en sundhedssikring gennem PFA eller PrimaCare, så kan du ringe til dem og høre om du er berettiget til et stressbehandlingsforløb (og du kan bede om at få mig som behandler hvis du gerne vil det).

Tag dine stress symptomer alvorligt

Hvis du oplever 2 eller flere af ovenstående stress symptomer, så har du højst sandsynligt stress eller du er i risikozonen for, at få stress. Og her kan det være meget svært selv at se, hvad du skal selv skal gøre i din situation for, at få det bedre.

Når du får symptomer på stress kan du have en følelse, at der er noget galt med dig og du begynder måske, at have tanker som “jeg må bare tage mig sammen!” eller “det må være mig, der er noget galt med mig!”.

Stress handler ikke om at at du skal tage dig sammen!

Et andet tegn på stress er også, at du føler dig utilstrækkelig og svag. Og oveni det føler du måske skyld og skam over ikke, at kunne slå til og ikke være stærk nok.Men det er ikke dig der er noget galt med. Og derfor er løsningen heller ikke “at du skal tage dig sammen”. Du kan ikke “tage dig sammen” og på den måde slippe af med din stress. Det hjælper ikke at bide tænderne sammen og holde ud til weekenden eller til næste ferie.

Tværtimod!

Du skal tage dine tegn på stress alvorligt. Og du behøver ikke klare det hele alene. Du har brug for hjælp mod stress. For jo længere du venter – jo værre bliver din stress!

Hvorfor har jeg symptomer på stress?

Stresssymptomer er din krops signaler til dig om, at der er noget der ikke er som det skal være. Symptomer på stress er noget alle bør tage alvorligt. Stress er hurtigt blevet en folkesygdom og det er noget som kan ramme os alle.

Stress opstår i relationen blandt mennesker. Stress kan aldrig opstå alene. Stress opstår når du gang på gang har overhørt dine egne advarselssignaler og kæmper videre, selvom du egentlig godt kan mærke, at noget ikke er som det burde være.

Hvis du har været stresset over længere tid vil du til sidst have meget svært ved, at mærke dig selv og dine grænser. Du bruger dig selv “for hårdt” og ender med, at bruge mere energi end du har at give, hvilket resulterer i større og større underskud på energikontoen.

Hvad arbejder vi med i stress behandlingen?

Jeg har skabt en effektiv metode til behandling af stress, som består af 5 overordnede trin:

 1. Sænk dine fysiske stresssymptomer og skab balance
  Når du er stresset er din krop fyldt med stresshormonet Kortisol, hvilket sætter din krop i en slags alarmberedskab og overlevelsestilstand. Din fysiske tilstand har en direkte påvirkning på din sindstilstand. Derfor har du, på dette stadie af din stress, brug for, at få reduceret dine fysiske stress symptomer, så du kan få din krop tilbage i ro og balance.
 2. Genskab evnen til, at mærke og forstå din krops signaler
  Når du er stresset, har du igennem noget tid overhørt din krops signaler og du ender med, at få afbrudt kontakten til kroppen og dig selv. Det betyder. at du ikke længere kan mærke, hvornår noget er skidt for dig. Vi arbejder derfor med, at genskabe kontakten til kroppen, så du forstår signalerne og kan reagere på dem.
 3. Sæt dine nye grænser og genfind overskuddet
  Når du oplever tegn på stress, så betyder det, at dine grænser er blevet overskredet gentagne gange. Når du ikke sætter tydelige grænser, eller ikke kan mærke hvor dine grænser går, så vil de blive overtrådt. Og hver gang de overtrædes, bruger du mere energi end du har og skaber derved underskud. Derfor skal du rykke dine grænser for, hvor meget du vil tillade dig selv, at blive udsat for. På den måde vil du genskabe dit overskud samt forebygge stress fremover.
 4. Sænk din mentale stress, så du kan finde ro og glæde
  Det meste af din stress opstår i dine tanker. Tankerne påvirker følelserne og følelserne påvirker kroppen. Derfor er en vigtig del af stresshåndtering, at vi arbejder med dine tanker og tankemønstre. Jeg giver dig konkrete værktøjer og øvelser til stresshåndtering, som du kan bruge til at ændre dine tankemønstre fra tanker der skaber stress, til tanker der skaber ro og glæde.
 5. Skab et liv der passer til dig og dine værdier
  Det er et stærkt behov hos os menneske, at leve i overensstemmelse med vores identitet og handle efter vores værdier. De værdier du har levet efter (bevidst eller ubevidst), har været med til, at give dig stress. For at forebygge stress er det derfor vigtigt, at du får arbejdet med dine værdier samt prioriteringen af disse. Derfor laver vi en Værdiafklaring, hvor vi får klarlagt dine værdier og får lagt en plan i forhold til, hvad der konkret skal til for, at du kan skabe og fastholde et liv, der passer til dig og dine behov.

Sådan ser stress forløbet typisk ud

I et stress coaching forløb hos mig bruger jeg de 5 trin i stresshåndterings metoden. Der er dog ingen stressramte der er ens! Derfor er metodens 5 trin meget fleksible og jeg tilpasser altid min stress behandling specifikt til dig og dine behov.

Første session:

Jeg afklarer sammen med dig din situation og jeg fortæller dig, hvad du kan forvente af stress coaching forløbet. Du får også allerede her det første redskab til håndtering af stress med hjem, så du kan starte med det samme med forebyggelse af stress.

Efterfølgende sessioner:

Det primære fokus vil være på, at stress behandle din krop, Du får blandt andet øvelser til håndtering af stress, så dine fysiske stress symptomer bliver reduceret. Du får støtte til at skabe struktur i hverdagen, så du genfinder roen. Du får vejledning i hvordan du bedrer din nattesøvn. Du får rådgivning i kommunikationen med familien, arbejdsgiveren og jobcentret, så du ikke bliver yderligere stresset. Og du får konkrete øvelser til stresshåndtering, bla. håndteringen af negative tanker og følelser, så du kan forebygge stress.

Når dine stresssymptomer er mindsket væsentligt begynder vi, at arbejde med:

De underliggende årsager til, at du har fået stress. Der kan være områder (private eller arbejdsrelaterede) der skal forandres eller blot justeres på for, at du forbliver fri for stress fremover.

Vi arbejder med hvordan du holder fast dine nye stressreducerende vaner og grænser.

Vi taler også om, hvordan du kan komme tilbage i arbejde på en for dig god måde. F.eks. hvornår du er klar til at genoptage dit arbejde, hvor mange timer du skal starte og om der er særlige behov eller hensyn som arbejdspladsen skal tage, eller om du overhovedet skal tilbage til samme job.

Måske længes efter nye udfordringer rent arbejdsmæssigt og så går vi i dybden med, at finde frem til hvad du så skal.

Book en gratis samtale

Book en gratis telefonisk samtale og hør hvordan jeg kan hjælpe dig. Skriv gerne dato og tidspunkt der passer dig bedst. Din henvendelse behandles selvfølgelig 100% fortrolig.

  Karina Nissen

  Jeg Tilbyder

  Hej, jeg hedder Karina Nissen

  Jeg er uddannet og Registreret Psykoterapeut, Parterapeut & Coach med over 10 års erfaring og mere end 2000 sessioner bag mig.
  Jeg tilbyder omsorgsfuld og nærværende psykoterapi til enkeltpersoner, par og unge.
  Hos mig vil du blive mødt præcis som du er. Gennem vores samtaler vil du opleve, at få hjælp til at bearbejde svære følelser og få konkrete værktøjer til at bryde fastlåste handlemønstre.
  Forløbet skræddersyes altid efter dine behov og ønsker. Jeg benytter både tankefeltterapi, psykoterapi & coaching (hver for sig eller i kombination), så du får præcis den hjælp som du har brug for.

  Psykoterapeut Karina Nissen!

  Birgitte Gade

  Efter at have prøvet flere forskellige forløb både online og 1:1 og stadig ikke fået en hjælp jeg søgte, opsøgte jeg Karina og allerede efter ganske få sessioner var min situation helt anderledes. Karina hjalp mig utrolig meget med at brudt den modstand jeg havde – både gennem coaching og ikke mindst også gennem tankefelts terapien. Det har simpelthen været den bedste hjælp jeg nogensinde har fået – Kæmpe anbefaling herfra.

  Efter at have prøvet flere forskellige forløb både online og 1:1 og stadig ikke fået en hjælp jeg søgte, opsøgte jeg Karina og allerede efter ganske få sessioner var min situation helt anderledes. Karina hjalp mig utrolig meget med at brudt den modstand jeg havde – både gennem coaching og ikke mindst også gennem tankefelts terapien. Det har simpelthen været den bedste hjælp jeg nogensinde har fået – Kæmpe anbefaling herfra.

  Birgitte Gade, Karina hjalp mig utrolig meget!

  Birgitte Gade, Karina hjalp mig utrolig meget!

  Mette F. om angstbehandlingen:

  “Jeg stødte på Karina da jeg efter 3 år med angst endnu engang søgte efter en ny behandling. Jeg havde prøvet kognitiv terapi, meditation og diverse online angstforløb, men intet formåede at fjerne den dybe angst for angsten jeg bar rundt på. Jeg var nået et punkt hvor jeg var så bange for angsten at jeg ikke kunne være alene, og intet jeg foretog mig føltes trygt. Jeg har forsøgt tankefeltterapi tidligere, men uden den store effekt, og jeg var derfor meget opgivende og modløs da jeg opsøgte Karina. Allerede under første session følte jeg mig forstået og tryg på en måde jeg ikke tidligere havde prøvet, og Karina er enormt dygtig til nænsomt at arbejde med problemet og forløse dybe underbevidste mekanismer og traumer. Det kan være meget overvældende at skulle til at grave ned i gamle minder og erindringer, men Karina formår at hjælpe kroppen i ro undervejs, så det aldrig bliver skræmmende, og hver gang jeg går derfra har vi forløst endnu et lag af angsten. Karina har desuden lært mig teknikken til selv at regulere mit nervesystem ved at tappe blidt på forskellige punkter på kroppen, så jeg ikke længere er hjælpeløs når angsten dukker op.

  Jeg er nu så meget i bedring at jeg kan nyde at være alene igen, og selv når der opstår angstfulde tanker udløser det ikke kraftige fysiske symptomer længere, hvilket har resulteret i at jeg turde rejse igen for første gang i 3 år! Jeg er meget taknemmelig for at have fundet vej til Karina og anbefaler alle der kæmper med angst at opsøge hende. “

  Jeg er meget taknemmelig for at have fundet vej til Karina

  “Jeg har længe villet skrive til dig for det har du så meget fortjent. Du har hjulpet mig helt utroligt godt på vej i en hård tid. Jeg har fået rigtig meget ud af dine sessions og det er jeg vildt taknemmelig for. Jeg har sluppet stressen er kommet så meget videre med min karriere – og det var jo præcis det jeg opsøgte dig for. Tusinde tak for det. Jeg vil til enhver tid varmt anbefale dig til andre.”

  Malene M

  Malene M